Batterijen.

Ga op een slimme manier met je eigen opgewekte stroom om.

Batterijopslag

Batterijopslag

Wie zonnepanelen heeft of laat installeren kan de ongebruikte zonne-energie opslagen op een batterij. U kan deze energie dan 's avonds terug gebruiken. 

De meeste zonnepaneleneigenaars verbruiken gemiddeld gezien 30% rechtstreeks van hun opgewekte energie op jaarbasis. Met een batterij kan dit tot wel 80% verhoogd worden.

Lagere energierekening

Wanneer u kiest voor zonnepanelen met een thuisbatterij geniet je volop van je eigen groene energie. Door de juiste capaciteit te kiezen zorg je voor een slimme investering. 

Stem productie, verbruik en elektriciteitsopslag perfect op elkaar af! Zo kom je tot een goede gedimensioneerde batterij.

Geïntegreerd of afzonderlijk

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen installaties waarbij de batterij geïntegreerd wordt in de omvormer en je één systeem hebt. 

Of de batterij wordt afzonderlijk bijgeplaatst en werkt gescheiden van de omvormer. 

Wanneer deze afzonderlijk geplaatst wordt dient u rekening te houden met de compatibiliteit van de omvormer en de batterij.

Is een batterij interessant?

Rekenvoorbeeld

Wat brengt uw bestaande installatie nu nog op?

Rekenvoorbeeld:

U heeft 4000 kWh opbrengst van uw installatie waarvan u zelf 35% rechtstreeks verbruikt

op jaarbasis. Dan is uw winst 4000 (opbrengst)  x 0,35 (eigen verbruik) x 0,28 (energieprijs)

= 392 € / jaar

Bijkomstig kan u uw energie verkopen (dit is in theorie al in orde maar dient men nog toe te passen)

4000 (opbrengst)  x 0,65 (export energie) x 0,03 (injectietarief)

= 78 € / jaar

Totaal per jaar = 470 €

 

Wanneer u uw eigen verbruik met 10% kan verhogen geeft dit een bijkomende uitsparing van 100 € per jaar.

Totaal per jaar met verhogen van eigen verbruik = 570 €

 

Wanneer u op dit systeem een batterij zou plaatsen verhoogt u het eigen verbruik met 40 %.

Dit maakt dan een eigen verbruik van 75 %.

Totaal per jaar met batterij = 870 €


Kostprijs van een batterij


Voorzie uw woning ’s avonds van stroom die u overdag zelf heeft opgewekt.  


Voorbeeldcalculatie voor 15 panelen met batterij indien u beschikt over

een bestaande installatie zonnepanelen met SolarEdge omvormer en energiemeter.

 

  • Batterij geleverd en geplaatst van 10 Kw 5750 € excl. btw*

  • Subsidie 2133,25 €*

  • Prijs na subsidie: 3616,75 €*

 

Andere calculaties, berekeningen en batterijen zijn uiteraard ook mogelijk. Informeer zeker voor de mogelijkheden voor uw installatie.

*bovenvermelde prijzen zijn indicatief en informatief.


Batterij LG Chem


Voorzie uw woning ’s avonds van stroom die u overdag zelf heeft opgewekt. De LG Chem batterijen worden geladen met elektriciteit afkomstig van zonnepanelen of bijvoorbeeld tijdens het daltarief.

Batterij BYD


BYD is 's werelds grootste producent van oplaadbare batterijen. Deze batterijen zijn modulair opgebouwd waardoor je via plug en play de opslagcapaciteit makkelijk kan uitbreiden. Ze zijn ook heel efficiënt 

Wat gaat dat kosten?

Iedereen krijgt bij ons een persoonlijke offerte, op maat gemaakt.

Wij hebben op onze website geen calculator geplaatst waar direct een offerte uitrolt. Waarom? Omdat wij geloven dat elke situatie anders is. 
Wij investeren daarom graag de nodige tijd in een vrijblijvende offerte, omdat we ervan overtuigd zijn dat we je zo een betere oplossing kunnen aanbieden. 
Neem dus gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Waarom kiezen voor Energie+?

Hoogste kwaliteit voor de beste prijs

Om een optimaal rendement te kunnen garanderen, kiezen wij altijd voor de hoogste kwaliteit. Zo zijn we zeker dat je lang kunt genieten van jouw investering. Daarnaast kun je altijd rekenen op een interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Stralende na-service

Onze missie is altijd een tevreden klant. We vinden het belangrijk dat jij van het begin tot het einde op de hoogte bent, zodat je zorgeloos kunt genieten van jouw installatie.

Ook na het plaatsten van de installatie zorgen wij ervoor dat alles volledig in orde is. We bieden dan ook verschillende onderhoudsservices aan, zodat jouw installatie altijd naar behoren werkt en rendeert.

Betrouwbare partner met veel ervaring

Ondertussen hebben we al meer dan 10 jaar ervaring in onze sector. Daarnaast zorgen we ervoor dat we altijd up-to-date blijven door het volgen van cursussen. Ook voldoet al ons materiaal altijd aan de Europese en Internationale normen, waardoor kwaliteit en betrouwbaarheid verzekerd zijn. 

Duurzame installatie op maat gemaakt

We komen graag ter plaatse om jouw project te bespreken. Zo kunnen we de situatie goed bekijken en alle mogelijkheden bespreken. We zorgen ervoor dat we met alle factoren rekening houden en kiezen voor de meest winstgevende plaatsing.

Duidelijke informatie

In onze sector zijn er veel regels en wetten waar we aan moeten voldoen. We snappen heel goed dat het voor jou als klant soms lastig bij te houden is. We helpen je hier dan ook graag bij. 

Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat de keuring voor jouw nieuw geplaatste installatie door ons wordt aangevraagd. Het enige dat jij nog moet doen is wachten op een telefoontje van het keuringsbedrijf om een afspraak te maken!

Eerlijk en transparant advies

Wij houden niet van verkooppraatjes: eerlijkheid duurt namelijk het langst. Omdat elke situatie anders is, bekijken we ter plaatse wat de beste oplossing zou zijn. Daarnaast zijn we altijd transparant over de kosten en bekijken we natuurlijk ook samen de opbrengsten van jouw investering!

Lees meer over onze tevreden klanten!

Heb je interesse in een batterij?

We bekijken graag samen ter plaatse hoe we jouw project kunnen realiseren.
Bel ons op +32 (0)496 254 254 en maak meteen een afspraak!
Een offerte is altijd vrijblijvend.

Neem contact met ons op!