Ventilatiesystemen.

We zorgen voor een frisse en gezonde lucht in je woning of bedrijf.

De voordelen op een rijtje.

Als je tegenwoordig een nieuwbouw plaatst of een grondige renovatie uitvoert ben je verplicht om een ventilatiesysteem te voorzien. 

Gelukkig is zo'n verplichting niet alleen maar vervelend: een ventilatiesysteem brengt namelijk ook veel voordelen met zich mee.
Zo kan je vochtproblemen gedag zeggen, zijn er veel minder allergische klachten en krijg je een veel aangenamer leefklimaat.

           

Ventilatie op maat van je woning en behoeften.

Er bestaan verschillende soorten ventilatiesystemen. Maar wees gerust: we helpen je graag met het vinden van het juiste systeem voor jouw project.

We zitten samen met jouw architect of bureau voor EPB om het ideale systeem te bepalen. Daarnaast komen we ook altijd ter plaatse kijken en maken we een voorstel op maat van jouw behoeften en de wettelijke verplichtingen


Ventilatiesystemen van C tot E.
Verschillende systemen voor verschillende situaties.
Contacteer ons gerust als je vragen hebt over alle mogelijkheden!
 

Ventilatiesysteem C

Het klassieke ventilatiesysteem C werkt met regelbare roosters in ramen of muren. Deze roosters zorgen voor de aanvoer van verse lucht. Vuile en vochtige lucht in 'natte' ruimtes zoals toiletten, badkamers en keuken worden met een mechanisch systeem afgevoerd.

Dit systeem is veel goedkoper dan een balansventilatiesysteem. Wel kan er sprake zijn van omgevingslawaai, doordat geluiden van buitenaf door de roosters naar binnen kunnen. We maken dan ook altijd gebruik van akoestisch dempende roosters die dit probleem verhelpen.

Balansventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D wordt ook wel balansventilatie genoemd. 
De luchtstromen worden mechanisch aan- en afgevoerd. Het systeem is perfect regelbaar en zorgt voor een goed evenwicht tussen aan- en afvoer.  Bovendien worden ze ook nog eens gefilterd door de ventilatie-unit.

Bij dit systeem is er nauwelijks energieverlies, omdat de koude lucht die wordt aangevoerd van buiten altijd eerst wordt opgewarmd met de warme lucht die wordt afgevoerd. De balansventilatie zorgt zo voor meer levens- en temperatuurcomfort en is daarbij ook nog eens energiezuiniger!

Ook leuk om te weten: dit type ventilatie kan voorzien worden van een zogenaamde 'zomerbypass' die de warme lucht van buiten heerlijk afkoelt. Zo doet je ventilatie ook ineens dienst als airco!

Ventilatiesysteem C+

Ventilatiesysteem C+ werkt net zoals systeem C ook met regelbare roosters. Het verschil zit in de afvoer: die is namelijk vraaggestuurd.
Ingebouwde sensoren controleren de luchtkwaliteit. Zit er teveel vocht in de lucht of is de kwaliteit niet meer goed? Dan voert het systeem lucht af.

Doordat het systeem alleen werkt wanneer het nodig is, is het energiezuiniger dan het klassieke systeem C. Bovendien vindt er ook minder warmteverlies plaats.

Balansventilatiesysteem E

Het balansventilatiesysteem E is een intelligent systeem, waarbij vraaggestuurde ventilatie en warmtepomptechnologie wordt gecombineerd in één toestel.

Er wordt warmte-energie gewonnen door heel gecontroleerd de warme afvoerende lucht te mengen met de koude aanvoerende buitenlucht. Deze gewonnen warmte-energie kan je het hele jaar door gebruiken om je ruimte te verwarmen, maar ook bijvoorbeeld om je water mee op te warmen. Het is dus niet alleen een energiezuinige, maar ook een duurzame manier om je wooncomfort te verhogen!

Door te kiezen voor dit systeem, voldoe je meteen aan de verplichting van gebruik van hernieuwbare energie die bestaat voor bouwvergunningen vanaf 1 januari 2014. 


Wat gaat dat kosten?

Iedereen krijgt bij ons een persoonlijke offerte, op maat gemaakt.

Wij hebben op onze website geen calculator geplaatst waar direct een offerte uitrolt. Waarom? Omdat wij geloven dat elke situatie anders is. 
Wij investeren daarom graag de nodige tijd in een vrijblijvende offerte, omdat we ervan overtuigd zijn dat we je zo een betere oplossing kunnen aanbieden. 
Neem dus gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Waarom kiezen voor Energie+?

Experts in ventilatie

Ondertussen hebben we al meer dan 10 jaar ervaring in onze sector.
Of je nu bezig bent met zetten van een nieuwbouw of het renoveren van een woning: we helpen je graag verder met onze expertise

Hoogste kwaliteit voor de beste prijs

Om een optimaal rendement te kunnen garanderen, kiezen wij altijd voor de hoogste kwaliteit. Zo zijn we zeker dat je lang kunt genieten van jouw investering. Daarnaast kun je altijd rekenen op een interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Stralende na-service

Onze missie is altijd een tevreden klant. We vinden het belangrijk dat jij van het begin tot het einde op de hoogte bent, zodat je zorgeloos kunt genieten van jouw installatie.

Ook na het plaatsten van de installatie zorgen wij ervoor dat alles volledig in orde is. We bieden dan ook verschillende onderhoudsservices aan, zodat jouw installatie altijd naar behoren werkt en rendeert.

Persoonlijke service

Voor we aan een project beginnen komen we eerst ter plaatse de huidige situatie bekijken. We zitten ook graag samen met jouw architect of bureau voor EPB om het ideale systeem voor jou uit te werken.

Eerlijk en transparant advies

Wij houden niet van verkooppraatjes: eerlijkheid duurt namelijk het langst. Omdat elke situatie anders is, bekijken we ter plaatse wat de beste oplossing zou zijn.
Daarnaast zijn we altijd transparant over de kosten en bekijken we natuurlijk ook samen de opbrengsten van jouw investering!

Duidelijke informatie

In onze sector zijn er veel regels en wetten waar we aan moeten voldoen. We snappen heel goed dat het voor jou als klant soms lastig bij te houden is. We helpen je hier dan ook graag bij. 

We geven je ook graag meer informatie over de verschillende systemen, hoe ze werken en welke voor- en nadelen er aan vast hangen. Zo weet je precies welke keuzes je kan maken.

Lees meer over onze tevreden klanten!

Heb je interesse in een ventilatiesysteem?

We bekijken graag samen ter plaatse hoe we jouw project kunnen realiseren.
Bel ons op +32 496 254 254 en maak meteen een afspraak!
Een offerte is altijd vrijblijvend.

Neem contact met ons op!