Batterijen voor zonnepanelen

Thuisbatterij - batterijopslag

Het succes van de zonnepanelen heeft geleid tot de ontwikkeling van de technologie om aan stroomopslag te doen. Batterijopslag is dé manier om overtollig opgewekte stroom van je zonnepanelen op te slaan om later tijdens bewolkte dagen, de wintermaanden, 's avonds of 's nachts te gebruiken. 

ENERGIE+ werkt hiervoor samen met  trouwe partners om zowel de residentiële klanten als industriële projecten van dit voordeel te kunnen laten genieten.

Waarom moeten we vandaag een batterij laten plaatsen?

Als je zonnepanelen hebt, kan een thuisbatterij een mooie aanvulling zijn om zoveel mogelijk opgewekte energie zélf te verbruiken door die op te slaan. De batterij laadt overdag energieoverschotten op die kan je dan gebruiken op momenten dat er geen zon is maar wel verbruik.

De prijs van de batterij.

De aankoopprijs is het laatste jaar gedaald. Afhankelijk van het merk, de opslagcapaciteit en de eventuele installatiekosten tel je vandaag gemiddeld tussen 4000 en 10 000€ neer. Maar ook de btw kan de prijs doen schommelen, want als je woning ouder is dan 10 jaar, betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%.

Let wel: als de prijs van de batterij belangrijk is voor je budget, moet hij vergeleken worden met de onderstaande andere factoren in het achterhoofd. Een goedkope batterij kopen is niet noodzakelijk een goed idee als bijvoorbeeld de levensduur ervan beperkt is of als ze niet is uitgerust met een omvormer.

Wij streven ernaar steeds de best passende batterij te voorzien voor de installatie zodat het rendement hier maximaal benut kan worden.

Goed om weten: in Vlaanderen kan je een premie aanvragen voor de aankoop of leasing van een thuisbatterij voor opgewekte energie:  


https://www.vlaanderen.be/premie-voor-de-aankoop-of-leasing-van-een-thuisbatterij-voor-zelf-opgewekte-energie

Link/bron 14.4.2021

Waarin onderscheidt Energie+ zich van anderen?

ENERGIE+ is een onafhankelijke installateur.

Veel concullega’s bieden een of twee types van batterijen aan, omdat ze gebonden zijn aan specifieke producenten. Wij niet. In ons gamma zijn er producten van minstens tien verschillende internationaal hoog aangeschreven producenten.

Onze klanten krijgen daardoor meer waar voor hun geld. Na een voorstudie geven we hen advies op maat. Je tekent dus pas een contract wanneer je weet wat je krijgt.

Na het installeren van batterijen moet je een elektrische keuring laten uitvoeren en je installatie en deze aanmelden bij de netbeheerder. Wij organiseren dit volledig voor onze klanten.”

Wij werken met LG Chem, BYD, Huawei, Growatt, Victron, ...Succesverhaal - case van onze tevreden klant!

Jimmy & Joke,
Bij deze wil ik jullie hartelijk bedanken voor de goede samenwerking m.b.t. plaatsen van zonnepanelen en recentelijk ook het bijplaatsen van een accu.

Zowel verkoop-, installatie- als nazorg- proces zijn zeer goed verlopen.

Energie+ denkt mee aan de noden van de klant. Er werden tijdens de verkoop verschillende opties technisch uitgewerkt en besproken elk met zijn voor-en nadelen.

Offertering en afspraken voor installatie zijn correct verlopen zonder verrassingen.

Ook de installatie van zowel zonnepanelen, omvormer en accu's werden technisch perfect en netjes uitgevoerd voor een zeer scherpe prijs.

Als kers op de taart helpt Energie+ met de administratieve afhandeling voor registratie zonnepanelen en zelf voor het verkrijgen van een accu premie.

Jimmy, ik apprecieer enorm de technische kennis van U en je Monteurs. Prachtig team dat doet wat het belooft.

Joke, Je administratieve hulp en altijd snelle respons zijn zeker niet te onderschatten. Dank Je.

Ik zal iedereen Energie+ aanraden voor installaties in deze sector.

Nogmaals hartelijk dank. Mvg, Ludo