Energie+ over zonnepanelen

Met garantie op een hoog rendement en een zonnige toekomst!

Op zoek naar een slimme investering? Graag een lagere energierekening? Bereid om te investeren in een beter milieu? Dat kan door zonnepanelen te installeren. ENERGIE+ geeft deskundig en onafhankelijk advies, zorgt voor een vakkundige plaatsing en staat in voor het onderhoud. “Met garantie op een hoog rendement en een zonnige toekomst!”

Waarom moeten we vandaag zonnepanelen laten plaatsen?

Joke Oorts: “Omdat je in België nog tot het einde van het jaar 15 jaar lang recht hebt op een terugdraaiende teller bij de installatie van zonnepanelen. De terugdraaiende teller zorgt voor een nog interessantere terugverdientermijn van de installatie. We raden wel aan om niet te wachten tot november of december met het opvragen van een offerte, want ons orderboekje loopt aardig vol. De installatie levert tot wel 12 procent financieel rendement. Je hebt de installatiekosten al terugverdiend binnen een termijn van vijf tot zeven jaar. Daarna geniet je nog minstens 25 jaar van gratis duurzame energie want de levensduur van onze zonnepanelen bedraagt meer dan 35 jaar. Aan de huidige energieprijzen bespaar je op al die tijd maar liefst 25.000 tot 50.000 euro.”

Is Energie+ een innovatief bedrijf in een innovatieve markt?

 Jimmy Van den Abbeele: “Wij vinden het belangrijk om alle nieuwe evoluties op de voet te volgen en de nieuwste producten in ons gamma op te nemen.

Duurzaam innoveren, dat is de toekomst. Een opvallende trend: steeds meer klanten kiezen voor de combinatie van zonnepanelen met een laadpaal voor een elektrische wagen. Daar komt wel wat studiewerk bij kijken. De laadpalen kunnen uitgerust worden met een unieke ingebouwde Load Balancing ­module, die kan voorkomen dat er overbelasting optreedt tijdens het opladen. Hierdoor krijgt de elektrische auto altijd het optimale laadvermogen, in overeenstemming met de overige elektronische apparaten in het huishouden. We gaan steeds na welke laadpaal het beste bij je elektrische wagen past.”

Waarin onderscheidt Energie+ zich van anderen?

 Joke: “ENERGIE+ is een onafhankelijke installateur. Veel concullega’s bieden een of twee types van zonnepanelen aan, omdat ze gebonden zijn aan specifieke producenten. Wij niet. In ons gamma zijn er producten van minstens vijf verschillende internationaal hoog aangeschreven producenten. ENERGIE+ werkt steeds met producten die in de top 10 en TIER1 staan. Onze klanten krijgen daardoor meer waar voor hun geld. Na een voorstudie geven we hen advies op maat, inclusief een 3D­plan dat toont hoe de installatie eruitziet. Je tekent dus pas een contract wanneer je weet wat je krijgt. Elke installatie klein of groot wordt door ENERGIE+ gemonitord zodat er dagdagelijkse opvolging is. In geval van problemen kunnen we snel ingrijpen. Een jaar na plaatsing krijg je ook nog een kosteloos nazicht en onderhoud. Na het installeren van zonnepanelen moet je een elektrische keuring van de zonnepanelen laten uitvoeren en je installatie aanmelden bij de netbeheerder. Wij organiseren dit volledig voor onze klanten.”

Jullie bedienen zowel de professionele als particuliere markt?

Jimmy: “Klopt. Een ideale mix. We stellen vast dat veel zaakvoerders van een bedrijf ook particuliere klanten worden. Of omgekeerd. Ze schakelen ons in om in hun bedrijf én in hun privéwoning zonnepanelen te laten plaatsen. Dankzij ons rechtstreeks contact met klanten bouwen wij vertrouwen op. Bij ENERGIE+ is alles onder één dak en heeft de klant één aanspreekpunt met daarbij steeds de totaalservice.”