Grootschalige installaties verhoogd van 10 naar 25 kVa

Fluvius verhoogt grens voor grootschalige installaties naar 25 kVA en lanceert nieuw portaal

Fluvius heeft recentelijk aangekondigd dat de grens voor grootschalige productie-installaties verhoogd wordt van 10 naar 25 kVA. Deze wijziging houdt in dat voor installaties met een vermogen tot 25 kVA geen netstudie meer vereist is. Dit zal het proces voor het installeren van zonnepanelen vereenvoudigen en versnellen, aangezien installateurs nu vrijgesteld zijn van het aanvragen van een netstudie voor deze kleinere installaties.

Voor particulieren die een PV-installatie van meer dan 10 kVA willen plaatsen, blijft het echter noodzakelijk om zich te registreren als zelfstandige en belastingen te betalen op de inkomsten uit de injectie. Deze administratieve verplichtingen blijven van kracht en moeten worden nageleefd, ongeacht de omvang van de installatie.

Daarnaast heeft Fluvius een nieuw portaal gelanceerd voor installaties groter dan 25 kVA. Na goedkeuring van een offerte kunnen eigenaars van dergelijke installaties dit portaal gebruiken om het dossier op te volgen en de voortgang van hun project te bekijken. Dit nieuwe portaal biedt een handige tool voor installateurs en eigenaars van grootschalige installaties om hun projecten efficiënt te beheren en op te volgen.

Met deze verhoging van de grens en de introductie van het nieuwe portaal streeft Fluvius ernaar om het proces van het installeren van grootschalige zonne-energiesystemen te vereenvoudigen en te verbeteren, en zo de adoptie van hernieuwbare energie verder te stimuleren.

Bron: PV Vlaanderen Nieuwsflits 2024/04