Hoe kies je de beste zonnepaneel installateur?

We geven je een paar eerlijke tips.

Hoe kies je de beste zonnepaneel installateur?

Een heel goeie vraag. Er zijn heel wat installateurs van zonnepanelen op de markt en als consument zie je vaak door het bos de bomen niet meer. Toch is het heel belangrijk om er een degelijke en betrouwbare zonnepaneleninstallateur uit te kiezen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je enkele tips.

1. Is het wel verstandig om zonnepanelen te installeren?

Ga altijd na of het in uw voordeel is om zonnepanelen op uw dak te laten installeren. Niet ieder dak of iedere dakhelling is even gunstig om zonnepanelen op te plaatsen. En dan bepaalt de zonne-oriëntatie van uw woning ook nog eens heel veel. ENERGIE+ komt altijd ter plaatse of bekijkt uw bouwplannen om na te gaan of zonnepanelen op uw dak zullen renderen. Is dat niet het geval, dan zullen we u dat ook zeggen. Eerlijk duurt het langst!

2. Laat je installateur de terugverdientijd uitrekenen.

Is het wel degelijk aangewezen om zonnepanelen te installeren, dan berekenen we voor u ook altijd de terugverdientijd. Dat is de tijd die u nodig heeft om de kost van uw zonnepanelen terug te verdienen. Deze terugverdientijd geeft u een goed beeld van de rendabiliteit van uw zonnepaneleninstallatie.

3. Koop geen voordeelpakket zonnepanelen aan.

Laat u zeker niet verleiden door bepaalde zonnepaneleninstallateurs die u zogenaamde pakketvoordelen aanbieden. Hoe meer zonnepanelen u aankoopt, hoe meer ‘voordeel’ u krijgt. Wij bieden zelf nooit dergelijke pakketten aan. Waarom? Omdat we u daar geen plezier mee doen. Dat pakket is enkel voor bepaalde klanten ideaal. Voor andere bevat het teveel panelen en voor anderen dan weer te weinig. Wij berekenen zelf aan de hand van uw verbruik, de positie van uw woning, de positie van uw dak en de zonne-oriëntatie hoeveel zonnepanelen u exact nodig heeft.

4. Laat je niet enkel leiden door de prijs.

Laat u niet enkel leiden door de prijs bij uw keuze. De goedkoopste installatie van zonnepanelen is meestal niet de beste keuze. Wees u ervan bewust dat er spijtig genoeg leveranciers van zonnepanelen rondlopen die u heel graag goedkope zonnepanelen willen aanbieden. Dikwijls slecht gemaakt en van twijfelachtig allooi. Uiteraard kosten deze zonnepanelen een pak minder dan de degelijke, kwalitatieve en renderende zonnepanelen.

5. Kies voor betrouwbare zonnepanelen van gecertificeerde merken.

Wij werken als betrouwbaar zonnepaneleninstallateur enkel met gecertificeerde zonnepanelen van wereldwijde topkwaliteit of van TIER 1. Merken waar we mee werken zijn onder andere: HONEYWELL, AEG, LG, TALESUN, LONGI, … . Op die manier zijn we zeker dat we kwalitatieve zonnepanelen op uw dak installeren die lang zullen renderen. Die merken bieden ook een echte garantie aan. Loopt er toch iets mis, dan kan je rekenen op een goede nazorg. Als zonnepaneleninstallateur hechten we ook veel belang aan kwalitatieve slimme omvormers. We werken heel vaak met SolarEdge. Zij zijn wereldleider in slimme energie. SolarEdge verenigt technologie van wereldklasse met constante innovatie om intelligente energie-oplossingen te ontwikkelen. Dankzij de combinatie van power optimizers, omvormers en een geavanceerde monitoring kunt u veel besparen..

6. Kies voor een eerlijke installateur.

ENERGIE+ staat garant voor eerlijk advies. We gaan altijd voor een kwalitatief ontwerp, een perfecte realisatie en een degelijke naservice. Wijzelf en onze mensen hebben allemaal een passie voor techniek. Die passie zorgt er niet alleen voor dat we betere oplossingen aanbieden, maar creëert binnen ons bedrijf ook een enthousiaste sfeer. We hebben een hart voor onze knowhow, onze business en onze klanten. En door continu te verbeteren, kunnen we altijd de beste oplossingen voor uw zonnepanelen aanbieden. ENERGIE+ is ook erkend RESCERT installateur.