Onderhoud.

Blijf zorgeloos genieten van jouw duurzame investering.

Wij zorgen voor jouw installaties.

Verwarmingsinstallaties

We zorgen voor het verplichte tweejaarlijks onderhoud aan jouw verwarmingsinstallaties.

HR-ketel, gasketel en zonneboiler

Zorg voor een optimaal rendement door regelmatig een onderhoud in te plannen.

Verwarmingstoestel op stookolie

Jouw stookolieketel moet elk jaar worden nagekeken. We helpen je graag met dit onderhoud.  

Zonnepanelen

Ook zonnepanelen hebben regelmatig onderhoud nodig om optimaal te kunnen renderen. 

Herstellingen

Bij defecten en reparaties kun je onze hulp ook altijd inschakelen.  

Wat houdt dat onderhoud in?

Onderhoud aan je verwarmingsinstallatie

Sinds 2010 is het wettelijk verplicht om je verwarmingstoestellen elke 2 jaar te laten nakijken. Dit moet onder andere voor je brandverzekering, maar natuurlijk ook voor je eigen veiligheid en voor de levensduur van je toestel.


We zorgen graag voor het eerste onderhoud van jouw installatie. We zorgen ervoor dat je wettelijk in orde bent en dat jouw verwarmingstoestel weer optimaal rendeert. Na het eerste onderhoud nemen wij zelf weer contact met je op zodra het tijd is voor de volgende onderhoudsbeurt. Zo hoef je zelf nergens meer aan te denken!


Je ontvangt van ons na het onderhoud een attest van de controle, maar we geven je ook nog extra tips mee om zelfs nog meer energie te kunnen besparen.

Onderhoud aan je HR-ketel, gasketel of zonneboiler

Ook hier geldt de wettelijke verplichting van een tweejaarlijks onderhoud. Zo'n verplichting brengt ook voordelen met zich mee, aangezien een goed onderhouden ketel of zonneboiler langer meegaat, beter rendeert en dus duurzamer en energiezuiniger is. Bij een gasketel verlaag je zelfs de CO2 uitstoot en verklein je de kans op koolmonoxidevergiftiging! Onderhoud is dus niet alleen verplicht, maar ook erg belangrijk.


Bij het onderhoud van jouw gasketel kijken we alles na. We reinigen alle onderdelen, stellen de brander opnieuw in als dat nodig is, voeren verplichte metingen uit, bekijken de uitstoot, vervangen verplichte en nodige onderdelen en stellen het wettelijke reinigings- en verbrandingsattest voor je op.


Houd dit attest altijd goed bij. Wij bewaren ook altijd een kopie voor je.

Onderhoud aan je verwarmingstoestel op stookolie

Het onderhoud van je stookolieketel is ook verplicht, maar dit moet zelfs elk jaar gebeuren! Ook hier geldt weer: een goed onderhouden ketel rendeert terug optimaal, is energiezuiniger en gaat langer mee. Vergeet het onderhoud dus zeker niet.


Wij zijn erkend door de overheid voor het uitvoeren van onderhoud aan stookolieketels, dus dit kan je zonder zorgen aan ons overlaten. We zorgen ervoor dat we alles volgens de wettelijke verplichtingen reinigen, controleren en vervangen. Aan het eind van het onderhoud stellen we het wettelijke reinigings- en verbrandingsattest voor je op, zodat je weer zonder zorgen kunt verwarmen.

Onderhoud aan je zonnepanelen

Het onderhoud aan je zonnepanelen wordt wel eens over het hoofd gezien, maar het is juist heel belangrijk dat dit regelmatig gebeurt!


Regen of sneeuw zorgt ervoor dat eventueel vuil wordt weggespoeld, maar er zal altijd vuil, zoals bladeren en stof, achterblijven. Hierdoor zullen je panelen minder gaan opbrengen. Wist je dat je rendementsverlies door vuil zelfs kan oplopen tot 25%? Een regelmatige onderhoudsbeurt is dus nodig om een hoog rendement te garanderen en om de levensduur van je panelen te verlengen. Zo bespaar je een hoop centen én energie. 

 

Wij reinigen de zonnepanelen met osmosewater om het vuil optimaal te verwijderen zonder dat je zonnepanelen beschadigd geraken. Maar we gaan verder dan gewoon reinigen. We inspecteren alle zonnepanelen en kijken alle aansluitingen na. Ook de omvormer, meters, kWh-teller en bekabeling wordt nauwkeurig gecheckt. Ook berekenen we steeds jouw opbrengst en rendement, zodat je weet hoe je installatie presteert.


Ons onderhoud omvat het volgende:

Een opbrengstcontrole: Door rekening te houden met de oriëntatie van de zonnepanelen en hun hellingsgraad kunnen we nagaan of je installatie volgens verwachting presteert.


Een stringcontrole: Via de PV-tester kunnen we nagaan of de panelen correct zijn aangesloten. Door de panelen periodiek met deze methode te laten controleren, kan eventuele degradatie in een vroeg stadium worden opgespoord.


Een thermografie of camerainspectie: Met een thermografische camera kunnen temperatuurverschillen binnen een paneel, binnen panelen van een string of binnen een veld van panelen van een volledige omvormer of stringcombinerbox in kaart worden gebracht. Als je dat wilt voeren we deze inspectie ook uit tijdens het onderhoud.

Ventilatie

Ook voor onderhoud aan jouw ventilatiesysteem kan je ons contacteren. We komen ter plaatse kijken of jouw installatie nog naar behoren werkt en of er onderdelen vervangen moeten worden.

Herstellingen

Werkt er iets niet naar behoren? Heb je problemen met je installatie? Is er een onderdeel kapot?


Ook voor herstellingen kan je ons contacteren. 

We komen graag ter plaatse het probleem bekijken en vinden samen een gepaste oplossing. We laten je niet in de kou zitten!

Zorgeloos genieten met een onderhoudscontract.

Geen zorgen meer over je installaties: dat doen wij voor jou.
Niet alleen als eigenaar van een woning of bedrijf, maar ook als huurder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van je installaties.
Kies daarom voor een onderhoudscontract en profiteer van de vele voordelen. Zo ben je altijd in orde zonder je zorgen te maken!

De voordelen?
Bespaar energie door een regelmatige onderhoudsbeurt.
Krijg tips om nog meer energie te besparen en minder CO2 uit te stoten.
Vermijd het risico op pannes en de bijbehorende reparatiekosten.
Verleng de levensduur van je installatie.
Je bent altijd wettelijk in orde!

Wat gaat dat kosten?

Iedereen krijgt bij ons een persoonlijke offerte, op maat gemaakt.

Wij hebben op onze website geen calculator geplaatst waar direct een offerte uitrolt. Waarom? Omdat wij geloven dat elke situatie anders is. 
Wij investeren daarom graag de nodige tijd in een vrijblijvende offerte, omdat we ervan overtuigd zijn dat we je zo een betere oplossing kunnen aanbieden. 
Neem dus gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Waarom kiezen voor Energie+?

Hoogste kwaliteit voor de beste prijs

Om een optimaal rendement te kunnen garanderen, kiezen wij altijd voor de hoogste kwaliteit. Zo zijn we zeker dat je lang kunt genieten van jouw investering. Daarnaast kun je altijd rekenen op een interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Stralende na-service

Onze missie is altijd een tevreden klant. We vinden het belangrijk dat jij van het begin tot het einde op de hoogte bent, zodat je zorgeloos kunt genieten van jouw installatie.

We verzorgen je installatie en kijken of alles nog naar behoren werkt rendeert. Zo ben je altijd in orde en bespaar je energie!

Eerlijk en transparant advies

Wij houden niet van verkooppraatjes: eerlijkheid duurt namelijk het langst. Omdat elke situatie anders is, bekijken we ter plaatse wat de beste oplossing zou zijn. Daarnaast zijn we altijd transparant over de kosten en bekijken we natuurlijk ook samen de opbrengsten van jouw investering!

Betrouwbare partner met veel ervaring

Ondertussen hebben we al meer dan 10 jaar ervaring in onze sector. Daarnaast zorgen we ervoor dat we altijd up-to-date blijven door het volgen van cursussen. Ook voldoet al ons materiaal altijd aan de Europese en Internationale normen, waardoor kwaliteit en betrouwbaarheid verzekerd zijn. 

Lees meer over onze tevreden klanten!

Wil je graag een onderhoudsbeurt inplannen?

We bekijken graag samen ter plaatse hoe we jouw project kunnen realiseren.
Bel ons op +32 (0)496 254 254 en maak meteen een afspraak!
Een offerte is altijd vrijblijvend.

Neem contact met ons op!